Bymiljølista vil bevare trehusene på Holmen

Hus er en viktig del av en bys historie og identitet, og det er særlig viktig å ta vare på hele miljøer av gamle hus, ikke bare enkelthus.

Jonas Qvale og Gøran Karlsen
bystyrerepresentanter Bymiljølista 

Jørgen Søderberg Jansen
styremedlem Bymiljølista

Bymiljøet i Fredrikstad har alltid vært viktig for Bymiljølista. Å bevare bymiljøet var en av de viktigste grunnen til at lista ble stifta i 1987, det var nettopp derfor navnet ble Bymiljølista.

Derfor kan ikke Bymiljølista være med på en plan som innebærer at en hel husrekke med historiske trehus blir revet på Holmen. Hus er en viktig del av en bys historie og identitet, og det er særlig viktig å ta vare på hele miljøer av gamle hus, ikke bare enkelthus.

Bymiljølista har allikevel stor sans for idéen om å åpne opp Veumbekken i Holmen-området. Det er en god plan som gir dobbel gevinst: Området får et løft samtidig som man ruster seg mot flom og overvann.

I de første planene skulle hele området få en full fornyelse, hvor flere av de gamle husene skulle erstattes av nye, flotte og kostbare bygg. En spennende plan det også, men heldigvis ville flertallet i Bystyret i 2018 heller bevare de gamle husene, kombinert med en åpning av bekken. Det håper vi at Bystyret fortsatt vil!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s