Bystyret 7. mai – Furutun, og samarbeid og solidaritet ut over vår egen kommune

Torsdag 7. mai ble Fredrikstad kommunes første ordinære bystyremøte gjennomført pr. videokonferanse, og det fungerte overraskende godt. Du kan se hele bystyremøtet her: https://kommunetv.fredrikstad.kommune.no/no/archive/274

Det var størst oppmerksomhet knyttet til saken om samlokalisering av avlastingstjenester på Furutun. En rekke innspill fra brukere og interesseorganisasjoner den siste tiden har pekt på at brukere og pårørende ikke har vært godt nok hørt i saken. Bymiljølista hadde bestemt seg for å støtte forslag om å sende saken tilbake med en bestilling om å sikre bedre medvirkning, og da kommunedirektøren selv foreslo å utsette saken, etter brev fra likestillings- og diskrimineringsombudet, støttet vi utsettingsforslaget, som også ble enstemming vedtatt. Bymiljølista ser fram til å behandle en sak om avlastingstjenestene der helse, brukerperspektiv og andre momenter framkommet i kritikk av saken blir bedre belyst.

Bymiljølistas gruppeleder Jonas Qvale

Våre representanter Jonas Qvale og Gøran Karlsen deltok også i en debatt som strakk seg over flere saker, der representanter fra høyresiden mente at kommunen har involvert seg med medlemsskap i for mange organisasjoner og nettverk, og ba om en oversikt. Denne gangen gjaldt det deltagelse i Nordic Safe Cities, et nordisk nettverk mot radikalisering og voldelig ekstremisme, og Sunne byer, en del av WHO’s Healthy Cities nettverk. Bymiljølista støttet selvfølgelig deltagelse i disse nettverkene, og vi uttrykte undring over hvorfor bystyret tidligere har avvist initiativ om å tilslutte oss ICAN Citites Appeal mot atomvåpen, og Solidarity Cities, et initiativ for å samarbeide om å avhjelpe flyktningkrisen.

Bymiljølistas representant Gøran Karlsen


Vårt program sier blant annet «tenk globalt – handle lokalt». Til tross for at vi er en lokal liste, mener Bymiljølista at vi må samarbeide med andre, også i etiske spørsmål, og vi må vise solidaritet med mennesker utenfor vår egen kommune.
Først når vi gjør det kan vi virkelig kalle oss «Den lille verdensbyen»!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s